ДО ПЕРСПЕКТИВ РАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ВИКОРИСТАННЯ ПРІСНОЇ ВОДИ В МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Автор(и)

  • Діана Олександрівна Крисінська Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Ukraine

Ключові слова:

прісна вода, раціоналізація, динаміка водокористування, водопостачання, стічні води, Миколаївська область

Анотація

Автор статті досліджує проблему раціонального використання прісної води. Основна увага зосереджена на аналізі водокористування як на глобальному, так і локальному рівнях. Встановлено той факт, що в найближчому майбутньому споживання води зростатиме, а людство відчуватиме різку нестачу якісної прісної води. Автор зазначає, що основними забруднювачами прісної води є промисловість, сільське та комунальне господарство. Для вирішення цієї проблеми необхідно скорочувати використання прісної води і переглядати структуру водоспоживання.

Біографія автора

Діана Олександрівна Крисінська, Чорноморський державний університет імені Петра Могили

аспірант факультету еколого-медичних наук

Посилання

Водные ресурсы и их влияние на состояние и перспективы региональных земельных рынков в мире [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http: www.land-in.r.

Регіональна доповідь про стан навколишнього середовища в Миколаївській області у 2009 році [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.menr.gov.ua/content/article/7789.

World Water Resources and their Use, UNESCO [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.ce.utexas.edu/prof/mckinney/ce385d/Papers.

Національна доповідь про якість питної води та стан питного водопостачання в Україні у 2010 році. – К. : Київ, 2011.

Статистика запасов и потребления воды в мире 2010 [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://zet.in.ua/economic/prirodnye-resursy/statistika-zapasov-i-potrebleniya-vody-v-mire/.

Архів Регіональних доповідей про стан навколишнього середовища в Миколаївській області 1999-2010 роки [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.menr.gov.ua/content/article/7789.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

РАДІОЕКОЛОГІЯ ТА РАДІАЦІЙНА БЕЗПЕКА