ІНТЕГРАЛЬНИЙ ПІДХІД ВИЩОЇ ОСВІТИ У СФЕРІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ЯКОСТІ І СТАНДАРТИЗАЦІЇ

Автор(и)

  • Людмила Іванівна Григор’єва Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Ukraine
  • Юрій Андрійович Томілін Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Ukraine

Ключові слова:

якість життя, системи управління якістю, системи управління безпекою і гігієною праці, системи екологічного управління

Анотація

Розглянуто сучасні підходи до оцінки якості життя людини та визначено провідну роль якості середовища (виробничого, домашнього, навколишнього) на здоров’я людини та якість її життя. На підставі аналізу сучасного стану із впровадження систем управління на підприємствах та установах Миколаївщини показано необхідність інтегральної підготовки фахівців (магістрів) з якості і стандартизації, здатних розгортати на підприємствах системи управління на рівні міжнародних стандартів серії ISO 9000, ISO 14000, ISO 22000, OHSAS 18000, HACCP та інших.

Біографії авторів

Людмила Іванівна Григор’єва, Чорноморський державний університет імені Петра Могили

доктор біологічних наук, професор

Юрій Андрійович Томілін, Чорноморський державний університет імені Петра Могили

доктор біологічних наук, професор

Посилання

Cіднева Ж. К. Проблеми взаємозв’язку економічного розвитку та якості життя населення [Електронний ресурс] / Ж. К. Cіднева. – Режим доступу : http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/15775/1/13sidneva.pdf.

Впровадження, сертифікація та функціонування систем управління якістю на вітчизняних підприємствах [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://ncsms.com.ua/informatsijna-politika/articles/513.

РЕЄСТР виданих сертифікатів на системи управління Органом з сертифікації систем управління ДП «Миколаїв-стандартметрологія» з 2007 року по теперішній час [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://ncsms.com.ua/ publichna-informatsiya/reestr-vidanikh-sertifikativ-na-sistemi-upravlinnya.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ЯКІСТЬ ТА СТАНДАРТИЗАЦІЯ СЕРЕДОВИЩА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ